Koodilaatikko

MIKÄ ON QR-KOODI?

QR-koodi on kaksiulotteinen koodi johon mahtuu paljon enemmän tietoa kuin perinteiseen viivakoodiin. Tietyillä muutoksilla koodiin mahtuu parhaimmillaan useita tuhansia kirjaimia ja merkkejä.

QR-koodeja käytetään mobiililaitteissa esim. käyntikorttien ja nettilinkkien avaamiseksi. Koodin lukemiseen tarkoitetulla sovelluksella skannataan eli otetaan kuva koodista, jonka jälkeen puhelin avaa koodista löytyneen linkin. Linkkiä ei siis tarvitse näppäillä nettiselaimeen erikseen, vaan laite hoitaa linkin avaamisen käyttäjän puolesta yhdellä painalluksella.

KOODIEN SOVELTAMISESSA TAIVAS RAJANA

QR-koodeihin törmää esimerkiksi kaupoissa, katumainoksissa, ruokapakkauksissa ja pääsylipuissa. Koodit voivat siis sisältää tuoteinformaatiota, uutisia, aikatauluja, mainontaa, kilpailuja, karttoja, ohjeita - ihan mitä tahansa esim. netin sisältöä, mutta voit upottaa koodiin myös navigointiohjeen tai vaikkapa yhteystiedot jotka asiakas voi saada kännykkään "yhdellä skannauksella". Toisin sanoen siis vain taivas on rajana siinä mitä kaikkea voit saada aikaan niinkin yksinkertaisella keksinnöllä kuin QR-koodilla.

Koodien yleistymistä Suomessa on tähän asti saattanut hillitä se, ettei kaikilta vielä löydy puhelinta, jolla koodin voisi skannata. Uusimpien Android, iPhone ja Nokian älypuhelinten omistajilla ei kuitenkaan ongelmaa ole, kunhan on asentanut ilmaisen koodien lukemiseen soveltuvan ohjelman puhelimeensa. Windows Phone -puhelimissa QR-koodin lukija on osa käyttöjärjestelmää.
Koodilaatikko Facebook Koodilaatikko Twitter JS Designs